Бизнесдамата Мария Бонева, която през 2002 година беше залята с киселина,

...
Бизнесдамата Мария Бонева, която през 2002 година беше залята с киселина,
Коментари Харесай

Жертва на нападение с киселина: Давам парична награда за информация за нападателя

Бизнесдамата Мария Бонева, която през 2002 година беше залята с киселина, разяснява в ефира на БТВ, че в последния случай би трябвало да се разгласи парична премия за информация за нападателя, тъй като по този начин най-лесно може да бъде открит.

По думите й той не може да е работил самичък, някой му е оказал помощ да се достави с киселина, написа novini.bg.

Изгаряния от 24% по лицето и шията са доста тежки, акцентира Мария Бонева, която също е жертва на заливане с киселина преди 16 години. При нея изгарянията са 11%, претърпяла е 11 интервенции, само че лицето в никакъв случай няма да се възвърне изцяло. „ Случаят е доста тежък и каквото и да си приказваме този пъкъл, през който минава тази жена, не може да е безнаказан “.

Според Бонева един от проблемите е неналичието на надзор при продажба на рискови киселини. Тя упорства да се криминализира подготовката на сходно действие и наказването да е пожизнен затвор.

Досега има един наказан за заливане с киселина – на 5 години затвор, който беше пуснат след три години за положително държание, напомни Мария Бонева. „ Явно нещо отприщи тези набези. Този път би трябвало да се вземат фрапантни ограничения “. „ В моя случай имаше парична премия и очевидец, който след това си отдръпна показанията. Нека не живеем в боязън. Законът би трябвало да се пренапише “, безапелационна е потърпевшата.

„ На мен възобновяване ми лиши 3 година 11 интервенции, 72 часа под цялостни упойки. Човешкият живот е доста обезценен. Сода каустик се продава даже на Женския пазар. Във Франция, с цел да си купиш киселина, би трябвало да имаш специфични разрешителни. Тук няма надзор. Аз бях залята със сярна киселина, сложена в буркан, струващ 50 лв. “.

Бонева разказа и провалите след заливане с киселина. „ Няма по какъв начин да няма заплаха за живота. Кожата ти изгаря до неразбираемост. Ти получаваш отворени рани и всеки един бацил може да влезе в тялото ти и да ти натрови кръвта. На мен ми одраха целия тил, с цел да присадят кожа на лицето. Опасността я има постоянно “. Според нея присъдата за сходно закононарушение би трябвало да е затвор до живот. „ Едно такова обезобразяване въздейства на околните ти, на обществото, на душeвността “.

" В 90% от случаите на набези с киселина е персонален претекст ", сподели още Бонева.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР